Klar vinner av Sageneset Open

Årets vinner av Sageneset Open 2023, Sigfred Framnes, med trofeet han kan ha på peishyllen et helt år. Til venstre Trimgeneral på Hystad skule, Lars Mugaas. Foto: Svein A. Birkeland.

Torsdag 8. juni gikk den årlige Sageneset Open av stabelen, selvsagt på selve Sageneset ved Ådlandsvatnet. Det er Gubbetrimmen på Hystad skule som samles der for avslutning på sesongen med hard konkurranse innen hesteskokasting, og i tillegg de seneste år, luftgevær.

25 godt voksne deltakere hadde satt seg stevne den varme og fine sommerkvelden hos en av sine egne, Jan Ove Sagenes. Som vanlig stod reker på menyen, og i år særs gode reker, skiver, majones og sitron og selvsagt passende tørstedrikk etter ønske. Musikk i år var ved Helge Heiberg fiolin, Nils Abrahamsen trekkspill og Knut Vika gitar. Øvrige deltakere utgjorde sangkoret, og hørtes nesten bra ut!

Deretter var deltakerne delt inn i to grupper, en halvpart på hestesko der Kristian Lunde stod for instruksjon og måling. Han er jo ikke helt ukjent innen kasting av slike sko, og andre halvpart startet med luftgevær, på svært kort avstand!
Som resultatlisten viser måtte fjorårets vinner, Kyrre Danielsen, gi fra seg førsteplassen etter å ha hatt det gjeve trofeet hjemme på peishyllen til årets suverene vinner, Sigfred Framnes, også han bosatt i Nordbygdo.

Når begge øvelser er lagt sammen ble det slik:

1. Sigfred Framnes 80 poeng
2. Håkon Beltestad 69 poeng
3. Jan Ove Sagenes 67 poeng
4. Olav Birkeland 58 poeng
5. Kjell Mongstad 55 poeng
6. Svein Harald Grov 54 poeng
7. Jan Tore Sele 53 poeng
8. Odd Bjørn Rånes 51 poeng
9. Kyrre Danielsen 51 poeng
10. Leif Jacob Sydnes 48 poeng
11. Sigurd Hystad 47 poeng
12. Gunnar Lone 41 poeng
13. Knut Øyvind Markhus 40 poeng
14. Helge Heiberg Andersen 38 poeng
15. Svein A. Birkeland Totalt 37 poeng
16. Knut Vika 35 poeng
17. Kjell Stokken 30 poeng

Dette var stort sett deltakerne som fullførte begge øvelser. Flere av deltakerne er nok klar over at de trenger mer trening, gjerne spesielt innen skyting. Og det passer fint, ettersom Trimgeneralen på Hystad, Lars Mugaas, kunngjorde at første samling på høsten blir på skytebanen på Isdal. Der var gruppen også sist høst, uten at det kunne vise igjen på resultatlisten. Imens får den enkelte skaffe seg, kanskje låne hestesko, og trene på det gjennom sommeren! For med det gode været og nesten vindstille kan en ikke skylde på forholdene ved årets samling.

God sommer imens, hilser referent Svein A. Birkeland.