Stordmeister i X-kast

Stordmeister i x-kast 2023 Dag Otto Koppang. (Foto: Steinar Hystad)

I x-kast tevling stiller deltakarane til start med fire hestesko. Legg skoen seg rundt  stål-pinnen 10 meter lenger framme, gir treffet fem poeng, tett attmed pinnen blir det tre poeng, litt lenger i frå blir det frå to poeng og endå litt lenger frå  – eitt poeng.  Det blir kasta 10 rundar a 20 sko, totalt 200 kast som kan gi max 1000 poeng, som nok blir mest teori.

Når ein halvparten, har ein hatt ein  god kastedag. Det  hadde Dag Otto koppange på banen på Vaskeriplanet onsdag , der han sigra og tok tittlen Stordmeister 2023 med 509 poeng (med 43 «ringar»).  Andreplassen til Annar Westerheim  med 497 poeng, tredjeplassen til Rolf Ekre med 452 poeng, fjerdeplass til Per Geir Vatna 434 poeng og femteplass til Viggo Albrigtsen med 405 poeng.