Kan sjå til naustrekkjer i England

Turlagshytta på Stovegolvet er blitt eit populært turmål for Hordalendingar. (Faksimile: Sti og Varde)(

«STI OG VARDE» – medlemsmagasinet til Bergen og Hordaland Turlag har i siste utgåva eit større oppslag om turlagshytter «på kanten».

Hytta med 21  sengeplassar på Stovegolvet (på kanten av stupet)i blir omtalt saman med Kjellandbu (på kanten av Hardangerfjorden) og Skålatårnet (på kanten av Skåla).  Den eitt år gamle hytta i Stordfjellet får særs fin  og spennande omtale:

«Stovegolvet ligger 703 meter over havet med stup rett  ved siden av stuevinduene. Hytten var tidligere eid av Stord tind- og klatreklubb som lekte seg i de bratte bergveggene. Her får mann fantastisk skue 360 grader over Stord og resten av øyriket.  Du kan  her se solen komme opp i øst bak Folgefonna og gå ned vest i havet. Fra gammelt av ble det sagt at en på klarværsdager kan seg naustene på Englandskysten. Ta med kikkerten og finn ut om det stemmer».