Feststund  med storband og vokalistar 

I år, som sist bandet heldt konsert for fem år sidan, vert storbandet leia av Hans Matisen. (Foto: Steinar Hystad)

Med etablering av Stord Storband i 1972 starta ei lokalmusikalsk reise, og onsdag kveld fekk eit entusiastisk publikum vera med på markering av 50 års dagen i kulturhuset. Undervegs på ferda har mannskap blitt skifta ut, men den gode friske «sounden» er teken vel vare på. 

Dei 14 blåsarane og kvartetten i «kompet» som utgjer årets Stord Storband, osa av instrumentrøynsle.  Det lyddest, så tett og presist og medrivande. Garantert at  mange publikumsføter  taktfast  jobba seg gjennom den halvannan time lange feststunda. Vondt å sitja heilt i ro når det svingar godlyd  frå scenen.  

Flotte røyster med storbandet: Gisle Alsaker, Sandra Linnea Lindwall og Rebecca Hammersland. (Foto: Steinar Hystad)

Eit  par «svisker» frå  første storbandkonserten i -72  var henta frå arkivet og teke inn i eit variert jubileumsrepertoar. Ei fin blanding av låtar frå bandet åleine, og bandet i samspel med  dei særs røystesterke vokalistane Rebecca Hammersland, Sandra Linnea Lindwall og Gisle Alsaker.  

I førehandsomtalen lova  bandet og jazzklubben (arrangør)  ei heidundrande konsertoppleving – ein lovnad som heldt, så absolutt.  

I storbandet spelar: Tarald Tvedten – trommer, Halvor Folgerø – bass, Øystein Kvinge – tangentar, Åge Østrem trompet, Eli Nina B. Onarheim – trompet, Geir Lund – trompet, Per Lund – trompet, Preston Kingsley – trompet,  Pål Roseth – trombone, Jan Magne Olsen – trombone,  Tørres Edvardsen – trombone, Robert Sylta – trombone, Jan Kåre Hystad – altsax, Tor Yttredal – altsax, Ole Jacob Hystad – tenorsax,  Ole Christian Ottestad – tenorsax, Gunnar Onarheim – barytonsax  og  Roald Kaldestad – gitar

(Det vert ny konsert same stad torsdag kveld)

Hans Mathisen leia ikkje berre stordbandet med sikker hand, han er også ein sikker jazzgitarist Her i samspel med «Stord-kompet». (Foto: Steinar Hystad)