Vinterleg vårteikn held ruta – i år som i fjor

Snøklokkene unde Rådhuskristornen. Biletet er teke kl 11:37, 2. februar 2024 (Foto: Steinar Hystad)

I år, som i fjor, kikkar snøklokkene fram under kristorntrea utanfor rådhuset på Leirvik. Dei held ruta, desse små kvite vårteikna. Under er saka frå 2. februar i 2023.

Samstundes som isen igjen prøver å leggja seg på vatna, samstundes som snøen igjen prøver å leggja seg frå Heio og oppover Kvelve og samstundes som det er såre enkelt å frysa naglebit på seg. Ja, samstundes som desse vintervarsel  pregar dagane  – så er det von i hangande vårtankesnøre. For under det store kristtorntreet i fronten av Stord Rådhus smiler ein oppkvikkande bukett nyutsprungne snøklokker til dei som neiar og kikkar.  

Det greske namnet står skrive: Galianthus Nivalis. Sidan  snøklokkene oftast er førstmann til å koma seg opp av jorda, er altså tida der til nynna eller synga høgt og klart,  «Første blomen han er komen».

Snøklokkene under Rådhuskristtornen er på plass. Biletet teke 2. februar kl 11.45. (Foto: Steinar Hystad)